Marianne Mol

 

Na 10 jaar te hebben gezongen in een popkoor vond ik het tijd worden zelf de kneepjes van het dirigeervak onder de knie te krijgen. De projektkoortjes, die ik tot dan toe leidde, gaven mij de stimulans middels de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Zwolle het dirigeren  eigen te maken. Het samen zingen in een groep ervaar ik als een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden. Muziek brengt een mens in contact met zichzelf, daarom zing ik zelf ook graag. Via de zanglessen die ik onder andere volgde bij jazz-zanger Ronald Douglas en Anna Popma maakte ik kennis met de EVTS methode, die ik zo veel mogelijk  probeer te integreren in de  koorrepetities.

 

Mijn eerste koor was CoolAct in Meppel met een jazzy en americana repertoire. Met het oprichten van de Broadway Troupe heb ik daar een vleugje muziektheater aan toe kunnen voegen. In de maanden november en december leid ik het projectkoor de Dickens Singers met een swingend kerstrepertoire.

 

Naast het dirigeren en het Bed & Boot bedrijf dat ik samen met mijn man in Giethoorn run, ben ik ook nog actief als schrijfster in de Articumschrijfgroep van Meppel.